Почињу Радничке спортске игре, такмичења у 12 дисциплина

У Новој Вароши данас (уторак 19. септембар) почињу Радничке спортске игре, прве након три године паузе. Свечано отварање је у 17 часова на спортским теренима у Насељу, након чега крећу и прва такмичења. 

У наредних седам дана запослени у приватним и јавним предузећима и установама надметаће се у малом фудбалу, баскету (3 х 3), одбојци, стоном тенису, шаху, спортском обарању руке, пикаду и надвлачењу конопца, као и у четири атлетске дициплине - у трчању на 100 и 400 метара, скоку у даљ и бацању кугле. Такмичења су на спортским теренима у Насељу и на Градском стадиону „Браношевац“, док се стони тенис игра у сали ОШ "Живко Љујић" а шах у Шаховком клубу.

Поред „Златарпласта“ из Бистрице који је био свеукупни победник на последњим играма, учествују још и „Просвета“ , Туристичка организација „Златар“,„Србијашуме-Шумска управа“, Општинска управа, Дом здравља, „Пластика“, „Лимске ХЕ“, „Nanix wood“, Предшколска установа „Паша и Наташа“ и „ЕС комерц“. Пријављене су укупно 134 екипе, од чега 61 у женској и 73 у мушкој конкуренцији. Како је саопштено, Игре се завршавају у уторак 26. септембра доделом медаља најуспешнијима.

Иначе, ово су шесте по реду Радничке спортске игре. Претходне пете, одржане су у септембру 2019. године и на њима се у 11 спортских дисциплина такмичило више од 300 запослених у јавном и приватном сектору.

Радничке спортске игре обновљене су 2015. године, а организује их Спортски савез Нове Вароши под покровитељством Општине Нова Варош.

Данас су на програму такмичења у малом фудбалу, одбојци и баскету. Све утакмице се играју на спортским теренима у Насељу према следећој сатници:

Mали фудбал

17,00 Просвета – Дом здравља (Ж)
17,30 Пластика – Златарпласт (Ж)
18,00 ТО Златар - Nаnix wood
18,40 Златарпласт- Шумска управа
19,20 Просвета – Дом здравља
20,00 Лимске ХЕ – Општинска управа

Одбојка

17,00 Просвета – Дом здравља
17,45 Шумска управа – ТО Златар
18,30 Пластика - Лимске ХЕ
19,15 Општинска управа- Просвета (Ж)
20,00 Дом здрваља – Златарпласт (Ж)

Баскет (3 Х 3)

17,00 Шумска управа - Пластика
17,20 ТО Златар - Златарпласт
17,40 Лимске ХЕ -Nаnix wood
18,00 Златарпалст – ТО Златар (Ж)
18,20 Општинска управа – Пластика (Ж)
18,40 ТО Златар – Дом здравља (Ж)
19,00 Просвета – Општинска управа (Ж)
19,20 Дом здравља – Златарпласт (Ж)

 * * *
Текст је део пројекта „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                              

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.