О нама

Први број „Варошких новина“ изашао је из штампе 29. децембра 2014. године у Новој Вароши. У фебруару 2017. године малобројна редакција покренула је и интернет издање и тако отворила нову страницу у богатој историји новинарства у златарском крају .

„Варошке новине“ настављају традицију „Златарских новости“, које су после 34 године излажења, 730 одштампаних бројева и неуспеле приватизације, угашене  у новембру 2014. године. Поред препознатљивог стила и бриткости, задржале су и динамику излажења па је нови број пред читаоцима сваког другог петка.

Новина је да „Варошке новине“ имају прву и задњу страну у колору. Власници листа су троје новинара -Дана Шуњеварић, Жељко Дулановић и Розита Поповић, што је јединствен случај у овом делу Србије. У ову авантуру упустили су се у жељи да њихово чедо веома брзо израсте у медиј коме се верује.

И успели су у томе, упркос многим недаћама и притисцима са свих страна. „Варошке новине“ су својеврстан хроничар збивања на подручју нововарошке општине и на својим страницама доносе обиље информација из области локалног, друштвеног, политичког, привредног и јавног живота. Руководећи се при том професионалним, етичким и нормама објективног, потпуног и истинитог информисања од јавног значаја. У потрази за информацијом и добром причом новинари и сарадници „Варошких новина“ стижу и до најзабаченијих кутака наше општине, а у одабиру тема увек су на првом месту проблеми „обичног“ човека.

Интернет издање „Варошких новина“ на адреси www.varoske.net покренуто је на мали јубилеј, 50. број листа. Овога пута у жељи да информације о важним догађајима из нашег краја стигну што пре до читалаца.

Варошке новине