У пет сеоских основних школа свега 13 првака

Школа на Боровитој главици у Божетићима

Школа на Боровитој главици у Божетићима

Почела је нова школска година. У клупе пет сеоских основних школа у општини Нова Варош село је свега 13 првака, док их је у граду 79.

У сеоским школама је ове јесени четворо првачића мање него у прошлој и претпрошлој школској години.  ОШ “Гојко Друловић“ у Радоињи и ОШ “Кнезови Рашковићи“ у Божетићима имају ове школске године по четворо ђака у првом разреду, троје првака је у ОШ „Момир Пуцаревић“ у Акмачићима и по једно у основним школама „Вук Караџић“ у Јасенову и „Добрица Рајић“ у Бистрици. У први разред ОШ „Живко Љујић“, јединој у граду, уписано је 79 малишана, што је шест првачића више него лане.

На подручју читаве општине, иначе, укупно има 718 основаца, распоређених у шездесетак одељења. У сеоским осмољеткама их је 175. Школа у Акмачићима броји 55 ученика, Радоињи 51, Божетићима 41, док су на зачељу Јасеново са 18 и Бистрица са 10 ђака. Градска основна школа има укупно 543 ђака.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.