Ухапшен Ф. Д. због сумње да је запалио аутомобил Николи Јелићу

Пожар подметнут, осумњичени из Београда

Пожар подметнут, осумњичени из Београда

Полиција је ухапсила Ф. Д. (36) из Београда због постојања основа сумње да је у ноћи између 21. и 22. маја у Новој Вароши запалио аутомобил преседнику Скупштине општине Николи Јелићу. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Пријепољу. Њему се на терет ставља кривично дело изазивање опште опасности.

-Сумња се да је Ф. Д. (1983.) око три сата после поноћи запаљивом течношћу полио „пежо 208“ београдске регистрације, који је у потпуности изгорео, након чега је побегао.Том приликом оштећено је и возило марке „шкода октавиа“- каже се у саопштењу Полицијске управе у Пријепољу.

Како смо раније писали. „пежо 208“ био је паркиран на улици, испред Јелићеве породичне куће у насељу Зебиновац. У инциденту је оштећена и службена “шкода” у власништву „Србијашума“ паркирана поред. Од силине детонације попуцала су и стакла на излогу бутика у приземљу Јелићеве куће, а само захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца ватра се није проширила и на кућу у којој се у том тренутку налазило шесторо чланова ове породице.

У то време Никола Јелић је обављао и функцију директора Шумског газдинства у Пријепљу. Он је у више наврата у протекла два месеца изнео сумњу да је мотив напада повезан са послом који обавља. У саопштењу за јавност Полицијске управе у Пријепољу, не наводи се међутим мотив за подметање пожара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.