"Отворена рука" поделила хуманитарне пакете за 70 породица

Обишли старе и болесне

Обишли старе и болесне

Хуманитарна организација „Отворена рука“ са седиштем у Новом Пазару проширила је подручје свог рада и на територију општине Нова Варош. Њени волонтери су током прошле седмице нашим суграђанима делили пакете са основним животним намирницама, гардеробом и школским прибором, а помоћ је добило више од 70 породица слабијег материјалног стања.

-Овом приликом је највише подељено пакета са елементарним животним намирницма , њих око 40, било је и двадесетак пакета са новом гардеробом за децу и одрасле, а обрадовали смо и десеторо малишана са комплетима школског прибора – каже за “Варошке новине“ Сенад Хаџибрахимовић, координатор организације„Отворена рука“ у Новој Вароши.

Према његовим речима, у Новој Вароши ће ускоро бити отворена подружна канцеларија удружења „Отворена рука“, а у фокусу њеног деловања биће подршка социјално најугроженијим грађанима и грађанкама – старима, болеснима, сиромашнима, особама са поремећајима у развоју, али и деци и студентима.

Организација је, иначе, основана пре више од једне деценије, са примарним циљем побољшања услова за живот и рад социјално угрожених породица. „Отворена рука“ прикупља донације и за школе, здравствене установе, студентске и ђачке стипендије, а за младе често организује различита предавања и трибине са циљем њиховог даљег образовања и усавршавања.

У пакетима и гардероба

Школски прибор за десеторо малишана

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.