Рукометаши Златара изборили пласман у Супер Б лигу

Први на табели након сјане сезоне  (Фото: РК Златар)

Први на табели након сјане сезоне (Фото: РК Златар)

Рукометаши Златара враћају се у Супер Б лигу из које су испали пре три године.

У неизвесној завршници првенства у Првој рукометној лиги Србије – Запад они су успели да одбране прво место и пласирају се у виши ранг. Није им било лако јер су и Металац и Мачва имали велике амбиције.

У последњем колу Златар је синоћ у Новом Пазару у веома тешкој утакмици савладао Мокру Гору резултатом 30 : 28 (14 : 14). Екипа из Зубиног Потока пружила је жилав отпор, у једном тренутку водили су чак четири гола разлике, али су Нововарошани дали све од себе да добију утакмицу и победе. За најбољег играча утакмице проглашен је  рукометаш Златара Немања Бојановић који је уједно био и најбољи стрелац са 13 постигнутих голова.

Златар је иначе, имао сјајну сезону. Од 26 одиграних утакмица у првенству, 20 су решили у своју корист. Повратак у Супер Б лигу је велики успех за нововарошки спорт, а тренер Владимир Ђенић, играчи, стручни штаб и руководство клуба заслужују све похвале за постигнути резултат.

(Опширније у наредном броју "Варошких новина")

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.