"Стара Рашка" обрадовала поклонима ђаке из сеоских школа

Поклоне  за 204 млађих основаца у пет школа- Акмачићи

Поклоне за 204 млађих основаца у пет школа- Акмачићи

Ђаци млађих разреда школе у Акмачићима добили су вредне поклоне у оквиру акције коју је Хуманитарна организација „Стара Рашка“ спровела у пет општине овог дела Србије. Било је весело као и у осталим сеоским школама које је средином фебруара посетио хуманитарни караван.

Пакете са тридесетак артикала, вредне по шест хиљада динара, добило је укупно 204 деце од првог до четвртог разреда и предшколци у матичним основним школама у Акмачићима код Нове Вароши, Ивању код Пријепоља, Саставцима у Прибоју, Барама код Сјенице, као и у њиховим издвојеним одељењима. Дарове је добило и тридесетак малишана из општине Тутин.

-Подела у Барама била је посебна, пуна емоција. Школа 'Свети Сава' са истуреним одељењима у Врбици и Цревском у прва четири разреда има 28 ђака, а деца су за ову прилику припремила пригодан програм. Кажу да је ово први пут да је неко у овом забаченом пештерском селу на овај начин обрадовао малишане. Овде је поклоне добило и неколико деце чије су мајке пореклом из Албаније. То је за нашу Хуманитарну организацију било посебно задовољство, јер смо у предходном периоду помогли при склапању већег броја мешовитих бракова у селима Рашке области, у која су стигле невесте из Албаније- каже за „Варошке новине“ Војин Вучићевић, председник Управног одбора Хуманитарна организација „Стара Рашка“ из Београда.

У Основној школи „Момир Пуцаревић“ у Акмачићима, са издвојеним четвороразредним одељењима у Дрмановићима, Виловима и Радијевићима, поклон је добило 31 дете. И школа „9. мај“ у Саставцима са издвојеним одељењима у Крајчиновићима и Забрњици у млађим разредима има 31 ђака, док је у матичној Основној школи „Бошко Буха“ у Ивању и њеним одељењима у Сопотници, Дивцима и Лучицама 95 малишана. У поклон пакетима који су им уручени налазили су се школски прибор, слаткиши и друштвене игре уместо играчака.

-Укупна вредност донације је 1,2 милиона динара, а највећи спонзор Предузеће „Dexy Co“ из Београда, власника Николе Вучићевића, без чије помоћи овај програм не би могао ни бити реализован. Укључили су се и Драгана и Горан Вараклић, Пријепољци који живе и раде у Канади, са којима 'Стара Рашка' годинама има одличну сарадњу када су сличне акције у питању, као и група појединаца и предузетника пореклом из овог краја, који су уплатили појединачно од пет до 50 хиљада динара. Од висине уплаћеног износа за нас је међутим, пуно битније да се неко одлучио да буде спонзор за набавку поклона сеоској деци, посебно ако се зна да је велики број и оних који су одбили да се укључе у акцију- каже Вучићевић.

(Фотоси: Р. Татовић и ХО "Стара Рашка")

Обрадовали и малишане из Ивања

Дарови и за тридесетак малишана из Тутина

Поклони и за ђаке из Акмачића

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.