Превентивни здравствени прегледи и у недељу 19. новембра

Дм здравља Нова Варош

Дм здравља Нова Варош

У Дому здравља у Новој Вароши у недељу 19. новембра биће организована још једна акција превентивних прегледа. Грађани и грађанке ће бесплатно, без упута и претходног заказивања овог пута имати прилику да у периоду од 8 до 16 сати, провере крвни притисак, измере телесну тежину, одреде степен ухрањености, као и да преконтролишу ниво шећера у крви, гликолизираног хемоглобина и липидни статус.

Из ове здравствене установе апелују на грађане да се одазову новој акцији јер је превенција кључна у лечењу свих болести.

-Држава овим прегледима, који се организују у 170 здравствених установа широм Србије, жели да укаже на значај превенције и да прегледе таквог типа учини доступнијима што већем броју грађана и грађанки – каже за „Варошке новине“ др Бранко Поповић, директор нововарошког Дома здравља.

Он истиче да је у претходних месец и више дана, од када су почеле активности на пољу појачане превенције, у овој установи обављено укупно 75 ултразвучних и специјалистичких прегледа и 111 циљаних лабораторијских анализа (на канцер простате и дојке, ПСА тестови, липидни и гликемијски статуси, триглицериди, хемоглобин, мерење телесне тежине...).

-Одзив је задовољавајући, могао би бити и бољи, али би требало имати у виду да се на превенцији инсистира и у оквиру редовне здравствене заштите становништва, а да су ове акције само додатна прилика да се грађани позабаве контролом свог здравља – наглашава др Поповић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.