Програм подршке младим пољопривредницима у Прибоју

За младе у руралним срединама

За младе у руралним срединама

Пољопривредницима из Прибоја представљен је пројекат “Перспективе за младе у руралним срединама”, који у оквиру Немачке развоје агенције спроводи ГИЗ, у пратнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије и уз подршку консултантских кућа FAKT, Involas и Smart kolektiv.

Пројекат је усмерен на стварање и унапређење економских могућности за младе у руралним срединама у одрживој пољопривреди и сеоском туризму, али и другим облицима предузетништва младих. Циљ је да на тај начин, млади задрже на селу,развију своју одрживи бизнис и тако живе од свог рада.

На скупу се разговарло и о свим могућим начинима сарадње,као и заједничком осмишљавању партнерства у реализацији идеје пољопривредника, а то превасходно, подразумева понуду обуке и менторске подршке за младе од 18 до 30 година старости и до 40 година у случају осетљивих група,као што су повратници, жене или етничке мањине.

Пројекат нема одређене рокове и расписане конкурсе,већ се сви заинтересовани пољопривредници,млади пре свега,који имају конкретну идеју за улагање у руралним срединама, у наредном периоду, могу обратити консултантима пројекта, преко својих представника за рурални развој у локалној самоуправи.

Такође, кроз пројекат “Перспективе за младе у руралним срединама” постоје и могућности за подршку јединицама локалне самоуправе да успоставе иновативне механизме за препознавање потреба младих и њихово активно учешће у локалним политикама.

(Извор: Служба за односе с јавношћу Општине Прибој)
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                      

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.