Вртић у Новој Вароши коначно без "листе чекања"

Спремно дочекали нову радну годину - Предшколска установа

Спремно дочекали нову радну годину - Предшколска установа

Предшколска установа „Паша и Наташа“ спремно је дочекала 1. септембар – почетак нове радне године. У установу се ове јесени уписало 320 полазника, узраста од једне до седам година.

-Капацитети су нам максимално попуњени и први пут, након дужег периода, нећемо имати 'листу чекања' за упис у вртић – каже директорка Предшколске установе Дана Гудурић.

-Након уписног конкурса, који је спроведен током априла односно маја, 19 малишана је остало „испод црте“ . И они ће ускоро бити примљени у Вртић, чим се заврши обавезни процес адаптације већ уписане деце- каже Дана Гудурић за „Варошке новине“.

У Вртићу је, иначе, најбројнија група полазника узраста од три до пет и по година – њих је укупно 156. Предшколаца је ове јесени 90. Од њих је 84 уписано у матичну установу, а шесторо у издвојеној групи Вртића у Акмачићима. Деце стасале за похађање обавезног предшколског програма је, иначе, ове јесени шесторо више него лане.

Такозвана „јаслена група“ броји 68 деце. Реч је малишанима узраста од једне до три године и њихов број је значајно увећан у односу на неки ранији период.

-Ове године смо формирали још једну нову групу деце.Тиме смо генерално проширили обухват и уписали преко двадесет полазника више него лане – напомиње Гудурић.

У Предшколској установи подсећају, ипак, да родитељи и убудуће морају поштовати правила уписа. Она су, како истичу, јасна и унапред дефинисана, а пре свега се односе на поштовање термина уписа.

-Не може се место у Вртићу тражити 1.септембра, већ на конкурсима у априлу односно мају. Зато апелујемо на родитеље да прате конкурсе и пријаве децу на време како бисмо сви заједно избегли било какве непријатности – додаје директорка Вртића.

Гудурић још каже да је у установи спремно дочекала почетак нове радне године. Све групе су покривене стручним васпитачким кадром, а малишанима су, захваљујући донаторима из Европске уније и Општине, обезбеђени бољи услови за смештај и исхрану јер је зграда, изграђена давне 1980-те, у протеклих пар месеци већим делом реконструисана, а просторије кухиње и вешераја зановљене савременом опремом и апаратима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.