Бранки Ракоњац „Теслина медаља“

Средња школа Нова Варош

Средња школа Нова Варош

Професорка књижевности и директорка Средње школе у Новој Вароши Бранка Ракоњац овогодишња је добитница „Теслине медаље“, признања које заслужним појединцима традиционално додељује Фондација „Лаза Костић“, са седиштем у Лондону и огранком у Новом Саду.

Ракоњац је награду добила за допринос на пољу образовања и неговања српског језика, културе и традиције, а ласкаво признање недавно јој је уручено у порти храма Вазнесења Господњег у Београду на свечаности под називом „Рат и мир у нама и другима“.


Бранка Ракоњац, директорка Средње школе

-Додeлом „Теслине медаље“ за 2023. годину учињена ми је велика част, али и обавеза да истрајем на путу промовисања српских великана, неговању српске културе и традиције, као и афирмисању Теслиних и Костићевих дела – каже добитница признања Бранка Ракоњац.

Она за „Варошке новине“ наглашава да је награда додатно мотивише да младима приближава тековине српских научника, књижевника, посленика у култури и образовању, како би и они даље наставили да светом шире мисију о значају наших националних и традиционалних вредности.

Иначе, Средња школа у Новој Вароши је овог лета успоставила ближу сарадњу са Фондацијом „Лаза Костић“. Тим поводом је у просторијама Вртића одржан концерт светски познате пијанисткиње Марине Милић Радовић. Уметница је , иначе, управитељка и оснивачица ове Фондације, која је лане прославила пуне три деценије успешног рада и постојања. Организација „Теслину медаљу“ заслужним појединцима додељује пету годину за редом, а награда је установљена по угледу на истоимено признање које истакнутим личностима широм света сваке године уручује Фондација „Никола Тесла“ са седиштем у Калифорнији.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.