Градској библиотеци поклонио више од 300 књига

Белетристика, дечје књиге и стручна литература...

Белетристика, дечје књиге и стручна литература...

Владимир Обућина, наш земљак који живи и ради у Београду, поклонио је Библиотеци „Јован Томић“ у Новој Вароши више од 300 књига из заоставштине његовог покојног деде Михаила и оца Драгана, некадашњег директора "Лимских ХЕ".

Међу поклоњеним штивима најзаступљеније су књиге из области белетристике. Поприличан број је документарних и завичајних дела, има и дечјих књига и нешто старијих комплета школске лектире, а даривана су и многобројна штива публикована у периоду бивше Југославије у оквиру чувене „Радове“ едиције „Реч и мисао“. Међу поклоњеним књигама је и велики број стручне литературе из области машинска, електротехнике, електронике...

-Свака поклоњена књига породице Обућина била је заведена под редним бројем, што значи да је имала прецизну нумеризацију. Како само сазнали из разлога што је деда Михаило комшијској деци и шире позајмљивао дела из своје богате кућне библитеке, мотивисао их да читају и тај начин популарисао значај књиге као прави професионалац у библиотекарству- кажу у Библиотеци „Јован Томић“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.