Полиција проверава колегу због интервенције палицом

Полицијска станица Нова Варош

Полицијска станица Нова Варош

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новој Вароши, одмах по добијању видео записа на коме се види употреба средстава принуде приликом интервенције полиције у том граду, предузели су све мере и радње из своје надлежности ради утврђивања свих околности овог догађаја. У току су детаљне провере да ли је том приликом било прекорачења овлашћења током поступања полицијских службеника- каже се у саопштењу Полицијске управе у Пријепољу поводом инцидента који се догодио протеклог  викенда у центру Нове Вароши.

-Утврђено је да је снимак настао 4. јуна приликом поступања тројице полицијских службеника Полицијске станице Нова Варош према младићу старом 21 годину који је ударао у постављену рекламу на једној банци. Том приликом, двојица мушкараца старости 24 и 19 година  ометали су полицајце тако што су их вукли за делове униформе и руке, гурали и отимали се услед чега је један полицајац, у циљу спречавања даљег вршења кривичног дела, употребио службену палицу- наводи се у саопштењу.

-По налогу надлежног Основног јавног тужилаштва у Пријепољу против тројице мушкараца биће поднете кривичне пријаве за кривично дело ометање овлашћеног службеног лица у вршењу службене дужности из Закона о јавном реду и миру у редовном поступку. Такође, против двадесетједногодишњег мушкарца биће поднета прекршајна пријава због учињеног прекршаја непристојно, дрско и безобзирно понашање. У току су и детаљне провере да ли је било прекорачења овлашћења током поступања полицијских службеника у овом догађају - каже се у саопштењу Полицијске управе Пријепоље.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.