Пред одборницима и предлог да угоститељи раде дуже

Нова седница је у уторак 14, фебруара у 10 часова

Нова седница је у уторак 14, фебруара у 10 часова

Уколико одборници прихвате предлог, угоститељски објекти у градској зони радиће убудуће дуже него до сада и имаће исто радно време током целе године. За седницу Скупштине општине која је заказана за уторак 14. фебруара предложено је и низ других одлука и закључака, а разматараће се и извештај са резултатима Саветодавног референдума за промену подручја месних заједница, који је одржан крајем пршле године.

Предлог је да свим угоститељским објектима на територији града продужи радно време. Радним данима, током целе године, оно би било од шест сати изутра до један сат иза поноћи, а у дане викенда (петак и субота) од 06:00 до 03:00 часа. До сада они су у летњем рачуњању времена радили до 01:00, односно 02:30 часова, а зими сат краће.

Саветодавни референдум, како смо раније писали, споведен је у свих седам месних заједница које се деле на мање. Од укупно 10.693 уписаних бирача у месним заједницама Нова Варош, Акмачићи, Бела Река, Божетићи, Драглица, Јасеново и Негбина, гласало је 577. Њих 549 подржало је предлог да се уместо садашњих 13 на територији општине формирају 33 месене заједнице. Како је референдум саветодавног карактера и нема цензуса, он се и поред мале изласности сматра успешним.

Одборници ће расправљати и о предлогу Локалног акционог плана запошљавања, а на дневном реду су и извештаји и планови рада Дома културе и Библиотеке „Јован Томић“, као и извештај Општинског већа Општине Нова Варош. Бираће се и нови чланови Штаба за ванредне ситуације, Савета за родну равноправност и Савета за јавно здравље општине Нова Варош.

  

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.