Пред одборницима и веће накнаде за новорођенчад

На дневном реду седнице  и предлог  општинског буџета

На дневном реду седнице и предлог општинског буџета

Уколико одборници прихвате предлог, за треће и свако наредно дете општина Нова Варош ће од 1. јануара идуће године исплаћивати накнаду од пола милиона динара. Износ наканада за прворођено дете и даље ће бити 100.000, а за другорођено 200.000 динара. То су вероватно највеће накнаде које једна локална самоуправа у Србији издваја за ове намене.Накнада за треће дете до сада је износила 300.000, за четврто 400.000, а за пето и свако наредно 500.000 динара.

Централна тема на седници Скупштине општине Нова Варош, која је заказана за четвртак 22. децембра, биће међутим предлог општинског буџета за 2023. годину, који је пројектован на 814,36 милиона динара.

-Буџет је углавном развојног карактера, са инвестиционим трендом, али и социјалним компонентама. Буџетска средства трошиће се на приоритетне пројекте- рекао је недавно на јавној расправи председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Пред одборницима ће се наћи и програми пословања за наредну годину Комуналног предузећа „3. септембар“, Регионлне санитарне депоније „Бањица“, Предузећа „Енергија Златар НВ“ и Туристичке организацције „Златар“. На дневном реду је и именовање в. д. директора Комуналног предузећа „3. септембар“ и Јавне установе „Спортски објекти“, јер је досадашњим вршиоцима дужности истекао мандат.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.