Грађани да предложе пројекте за финансирање из општинског буџета

Почетком децембра јавна расправа о буџету - Општина Нова Варош

Почетком децембра јавна расправа о буџету - Општина Нова Варош

Општина Нова Варош позвала је грађане да се предлагањем пројеката укључе у креирање општинског буџет за 2023. годину. Упитник за прикупљање идеја грађана за финансирање пројеката из буџета, како му је званичан назив, објављен је на сајту општине www.novavaros.rs.

-Наша жеља је да план финансирања важних пројеката за живот свих грађана Нове Вароши урадимо заједно са Вама. Уколико имате идеју која би Ваш живот и живот свих наших суграђана учинила квалитетнијим и бољим молимо Вас да попуните овај кратак упитник- каже се у позиву Општинске управе Нова Варош.

Поред девет пројеката представљених у упитнику, грађани могу предложити и друге за које сматрају да су од значаја за локалну заједницу и да као такви заслужују да буду финансирани из општинског буџета. Поред тога, од грађана се тражи и да предложе пројекте за очување животне средине.

Од девет пројеката који су предстваљени у Упитнику, грађани треба да заокруже максимално три, према њима најприоритетнија. На списку су: Изградња система водоснадбевања „Ћурчића врело“; Изградња објеката на Тргу „Војвода Петар Бојовић“, фаза 2; Изградња туристичког центра „Растоке“; Изградња стамбеног насеља; Реконструкција градских улица – Вранешки пут и Поточило; Реконструкција градске водоводне и канализационе мреже; Изградња путева у сеоским месним заједницама; Реконструкција сеоских водовод; Изградња постројење за пречишћавање отпадних вода.

Попуњени упитник треба доставити Одељење за финансије и буџет, други спрат у згради Општинске управе. Предлог за финансирање ће имати пројекти са највећим бројем гласова, а о коначној листи пројеката ће се одлучивати на јавној расправи почетком децембра ове године.

-Позивамо Вас и да присуствујете јавној расправи како би сте одбранили своју идеју. Све информације и детаље о процесу одабира пројеката, као и прецизан датум одржавања јавне расправе можете пратити на сајту општине www.novavaros.rs – каже се у позиву који је Општинска управа упутила грађанима општине Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.