Футсал: Златар у виши ранг!

Успешан деби: Кмф Златар 033

Успешан деби: Кмф Златар 033

Кмф Златар 033 освојио је друго место у Регионалној футсал лиги-Запад и сели се у виши ранг. Ово је била прва такмичарска сезона екипи која је званично основана 2015. и резултат коме се мало ко надао.

Последње две првенствене утакмице Златар је добио за „зеленим столом“. Безбедност и Флеш нису дошле на заказани сусрет у Нову Варош, па су утакмице регистроване службеним резултатом 3:0.

Косјерић је први у Регионалној футсал лиги-Запад, Златар други, а Бајина Башта трећа. Златар је освојио 50 бодова у 20 одиграних кола и има два бода мање од првопласиране екипе.

-Презадовољни смо, а ни сами нисмо на почетку првенства веровали да као дебитанти можемо остварити неки значајнији резултат. Искористили смо шансу која нам се пружила, а већи део првенства смо били и први. Играчи су дали свој максимум и успех је већи ако се зна да ове године, као тек основан клуб, нисмо могли да добијемо средства која се издвајају из општинског буџета за спорт. Помогли су нам љубитељи футсала у Новој Вароши и на томе им хвала - каже капитен и тренер Златара Милан-Миња Гордић.

Нововарошани ће идуће сезоне играти у рангу више него сада.

-Реорганизација футсал такмичења у Србији је у току, а Златар ће уз Косјерић и Бајину Башту идуће сезоне играти у рангу више са девет екипа из садашње Друге лиге –Запад. Нова лига ће бити изузетно јака, јер у њој игра и неколико клубова који су својевремено били и прволигаши. Због тога очекујемо и већу подршку општине. Надамо се да ће нам помоћи да премостимо јесењу полусезону, док не стекнемо право на средства из буџета која имају и други клубови- каже Гордић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.