Корона се опет захуктава. Јуче 5, данас 13 новооболелих !

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља Нова Варош

У Новој Вароши нагли скок у броју новооболелих. Јуче пет, а данас чак 13. Сви они су први пут тестирани у среду, пре два дана, када је у Ковид амбуланти локалног Дома здравља обављено укупно 38 прегледа.

-Реч је о готово читавим породицама, различите старосне доби. Међу оболелима има од трогодишњих малишана, до људи у седмој деценији живота. Пар пацијената је хоспитализовано у Ужицу и на нашем  болничком одељењу, а остали су под терапијом и у кућној изолацији – каже за „Варошке новине“ др Бранко Поповић, директор Дома здравља.

Корона се у нововарошком крају нагло распламсала након прошлонедељног затишја и благе стабилизације епидемиолошке ситуације. У локалној здравственој установи очекују, ипак, боље дане уз апел  грађанима да строго поштују све прописане епидемиолошке мере (ношење маски, физичка дистанца, редуковање контаката, појачана хигијена), као и да се пријаве за вакцинацију. Са последњим даном марта у Новој Вароши се вакцинисало 2.699 лица, односно 22, 1 посто пунлетних грађана. Обе дозе примило је 2.119, а само прву њих 580.

-Када се на овај број вакцинисаних односно ревакцинисаних, дода и податак да је нешто више од хиљаду грађана већ „прележало“ корону, онда се може извести закључак да би овим темпом релативно брзо могли да дођемо до колективног имунитета на нивоу локалне заједнице – сматра др Поповић. 

Иначе, у последња 24 часа у Златиборском округу COVID-19 је потврђен код 158 лица. Ужице данас има 57 новооболелих, Пријепоље 19, Пожега 19, Прибој 14, Нова Варош 13, Чајетина 10, Косјерић 9, Ариље 8, Сјеница 5 и Бајина Башта 4.

Како је данас саопштио Завод за јавно здравље у Ужицу, од почетка епидемије у марту до данас у овом делу Србије укупно је потврђено 24.511 случајева инфекције вирусом корона. Највише заражених је и даље у Ужицу, 8.234. У Пожеги је корона вирусом инфицирано 2.554 особа, у Ариљу 2.520, у Пријепољу 2.494, Прибоју 2.389, Бајиној Башти 2.219, Чајетини 1.537, Новој Вароши 1.059, Косјерићу 766 и Сјеници 739.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.