Божићни турнир у малом фудбалу отказан због короне

Мора ће да чека боље дане  - са 11. Божићног турнира

Мора ће да чека боље дане - са 11. Божићног турнира

Због епидемије короне, отказан је традиционални Божићни турнир у малом фудбалу, а неће се играти ни Зимска лига за најмлађе фудбалере из четири општине. Под знаком питања је и Богојављенско пливање за Часни крст на Златарском језеру.

Божићни турнир који се по традицији игра од 3. до 5. јануара у Новој Вароши, мораће да сачека неке боље дане. У протеклих 11 година ово је био један од најбоље организованих и најпосећенијих турнира у малом фудбалу у овом делу Србије. Лане се на њему за наградни фонд од скоро 400.000 динара у три категорије надметало 25 екипа из Нове Вароши, Ивањице, Новог Пазара, Бродарева, Прибоја, Лепосавића и са Златибора, а током сва три такмичарска дана тражила се карта више.

-У договору са локалном самоуправом и Спортским савезом, као организаторима, 12. по реду Божићни турнир биће одложен, јер би према важећим прописима морао да се због короне игра пред празним трибинама. То би било апсурно. Утакмице се и играју због публике, која је претходних година на дупке пуним трибинама уживала у квалитетном фудбалу. За турнир одигран прошлог јануара званично смо продали 1.800 улазница, али је на трибинама било знатно више публике јер је по традицији улаз за школарце бесплатан - каже директор турнира Радомир – Бато Матовић.

Одлуком Фудбалског савеза Прибој, отказана је и Зимска лига у малом фудбалу, 11. по реду, која се која се по традицији у јануару и фебруару игра у Новој Вароши. Прошле зиме, на њој се надметало око 250 дечака и девојчица из Нове Вароши, Пријепоља, Прибоја и Сјенице, узраста од осам до 12 година.

-Одлука о Богојављенском пливању биће донета наредних дана, у складу са препорукама Републичког кризног штаба- каже Бранко Пуцаревић, директор Туристичке организације „Златар“ која седам година за редом у сарадњи са Општином Нова Варош и милешевском епархијом организује ову манифестацију.

Прошлог 19. јануара код Визиторског центра у Кокином Броду за Часни крст пливало је 19 момака и једна девојка.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.