Пријем за златне девојке, финалисткиње Спортских игара младих

Оне су понос града: На пријему код председника општине

Оне су понос града: На пријему код председника општине

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић и његов заменик Бранко Бјелић пожелели су данас успех у даљем такмичењу девојчицама из нашег града које су се пласирале на Међународно финале Спортских игара младих које се крајем октобра игра у Сплиту. На њему ће се у десет спортских дисциплина надметати дечаци и девојчице млађи од 16 година из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине који су постигли најбоље резултате на квалификационим државним турнирима.

На Спортским игарама младих Србије, прошлог викенда на Копаонику, девојчице из Нове Вароши освојиле су прво место у одбојци на песку, док су у уличном баскету биле друге. Злато у бич волеју и звање најбоље екипе у Србији избориле су чланице Одбојкашког клуба „Златар“ Жана Пушичић и Андријана Недовић, и њихов тренер Слободан Јојевић. Сребно у баскету „три на три“ освојиле су Имана Бајровић, Лана Матовић, Тања Пушичић и Наташа Чоловић, чланице Женског кошаркашког удужења „Златар“, које тренира Наташа Бучевац.

-Освајањем медаља и пласманом на Међународно финале ви сте на најлепши начин презентовали своју Нову Варош. Младе сте, живот је тек пред вама и надам се да ће те овакве успехе постизати и на другим пољима. Нова Варош је увек била град спорта, а неколико наших суграђана и данас са успехом игра за иностране клубове.Ове године смо у општинском буџету за спорт определили 20 милиона динара, а субвенцију је добило 19 спортских колектива. Помоћи ће мо и ваш наступ на такмичењу које вас ускоро очекује –рекао је на данашњем пријему председник Васиљевић.

Спортске игре младих су иначе највећа спортска манифестација за децу и омладину на простору Балкана, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Први пут су пре 24 године организоване у Хрветској, а покровитељ су Међународни олимпијски комитет и Светска фудбалска федерација. У Босни и Херцеговини се одржвају десет година, а у Србији тек седам. Ове године такмичење је организовано у малом фудбалу, одбојци на песку, уличном баскету, рукомету, одбојци, стоном тенису, тенису, атлетици и шаху, а за најмлађе и у популарној игри „између две ватре“.

(Више о успеху младих спортисткиња из Нове Вароши читајте у новом броју „Варошких новине“ који је од данас у продаји )

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.