Корона узела и пету жртву у Златиборском округу

Регистровано укупно 54 случаја инфекције

Регистровано укупно 54 случаја инфекције

Корона је узела и пету жртву у Златиборском округу. У питању је мушкарац из Пријепоља старости 65 година који је као и претходно четворо преминулих, из Пријепоља, Прибоја, Ариља и Бајине Баште, имао придружена хронична обољења. Просечна старост преминулих је 70 година.

Oд последњег извештаја до данас тестирано је још 12 особа из овог дела Србије од којих је једна позитивна на нови корона вирус (COVID-19), а ради се особи са пребивалиштем у Пожеги. Како је саопштио Завод за јавно здравње Ужице, од почетка епидемије до данас тестирано је 440 особа а укупно је потврђено 54 случаја инфекције и то: Ужице – 14, Пријепоље – 9, Бајина Башта – 9, Нова Варош – 6, Прибој – 5, Пожега – 4, Сјеница – 3, Чајетина – 2 и Ариље - 2. Косјерић је једини град у округу у коме нема заражених.

Још један пацијент (из Ужица) је опорављен и отпуштен кући, што је укупно трећи излечени.

До јуче у 15 сати, у Србји је укупно 4.154 особа инфицирано новим корона вирусом, а преминуло је њих 85. У последња 24 часа било је чак 424 новооболелих, што је рекорд од почетка епидемије.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.