Заказан скуп подршке владици Филарету

Скуп је у Пријепољу, у суботу 28. децембра

Скуп је у Пријепољу, у суботу 28. децембра

У Пријепољу ће у суботу 28. децембра бити одржан протестни скуп који се најављује као „свечана академија подршке прогнаном епископу милешевском господину Филарету“. У позивници се каже се да скуп организује „верујући народ епархије Милешевске“.

Скуп ће се одржати у великој сали ресторана „Српска круна“ (на путу према манастиру Милешева), са почетком у 18 сати. Скупу ће се обратити адвокат владике Филарета господин Драгољуб Томашевић, као и други његови поштоваоци, док ће у културно-уметничком делу програма наступити гуслари, песници, изворне групе...

Скуп подршке владици Филарету првобитно је био заказан у Дому културе, али организатори кажу да су били принуђени да промене место.

-Због одређених проблема и великог притиска на директора Дома културе да се овај скуп не одржи, принуђени смо да га одржимо у ресторану „Српска круна“, улица Милешевска бб- саопштио је Организациони одбор.

Како смо писали, умировљени Епископ милешевски Филарет напустио је 16. децембра простор Епархије милешевске на чијем се челу налазио до марта 2015. када је смењен. Уз одобрење владике банатског Никанора он је за ново боравиште одабрао манастир Свете Тројице у Кикинди.

Како је тим поводом саопштено из Кабинета Епископа милешевског Атанасија, одлуку о Филаретовом одласку донео је Сабор СПЦ на свом заседању у мају ове године. Умировљени Епископ Филарет је у последње две године боравио у манастиру Дубница у Божетићима.

За Епископа милешевског Филарет је изабран 1999, а током 16 година, колико је провео на њеном челу, у епархији милешевској је саграђено или обновљено 14 манастира и тридесетак цркава.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.