Држава улаже милијарду динара у путеве у Новој Вароши

Значајна помоћ: Представници Владе Србије у обиласку радова

Значајна помоћ: Представници Владе Србије у обиласку радова

Комлетна реконструкција Карађорђеве улице, изградња путних праваца Штитково – Анатема ка Ивањици и Кокин Брод-Јармовац, кружног тока на Браношевцу и санација спортских објеката и терена у Новој Вароши кључни су пројекти који ће у наредном периоду финансијски бити подржани из државне касе, договорено је јуче након састанка потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, министра омладине и спорта Вање Удовичића и челника нововарошке општине.

-Држава ће до краја ове и током наредне године само у путну инфраструктуру на територији нововарошке општине уложити милијарду динара. У рехабилитацију путне мреже на подручју Златиборског округа у последњих пар година инвестирано је преко 3,2 милијарде динара, а инвестициони циклус биће настављен и у наредном периоду – истакла је потпредседница Владе Зорана Михајловић приликом друге званичне посете Општини Нова Варош.


Срдачан дочек за представнике Владе Србије

Министар омладине и спорта нагласио је да Влада Србије увела праксу да своје канцеларије сели у унутрашњост земље, са поруком да не прави разлику између, како је рекао, малих и великих градова и општина.

-Министарство омладине и спорта и Општина Нова Варош, са којом имамо одличну сарадњу, успоставили су квалитетну спортску и омладинску инфраструктуру и програме, и заједнички обновили већину овдашњих спотрских терена. Нови пројекат који ћемо реализовати је изградња терена за одбојку на песку, а свакако ћемо подржати и организацију МОСИ наредне године чији је домаћин Општина Нова Варош – обећао је министар Вања Удовичић.

У посети нововарошкој општини био је и народни посланик Крсто Јањушевић.

-Поздрављамо праксу представника Владе да на терену заједнички решавамо проблеме локалних заједница.У овом крају се доста улаже у инфраструктуру и на том пољу имамо значајну подршку државе. Инфраструктура је услов развоја, а примарни циљ нам је да Златр, Пробојску бању и Златибор увежемо као јединствену туристичку понуду.У сусрет нам иде и изградња кородора 11, што значи да не седимо скрштених руку већ само стварамо услове за бољу будућност – оценио је, између осталог, Јањушевић уз захвалност представницима Владе што, како је истакао, на прави начин спроводе политику председника Србије Александра Вучића.
Радни састанак у згради општинске управе

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић захвалио се високој државној делегацији на посети, оценивши да је састанак са министрима и директорима појединих републичких јавних предузећа био успешан и конструктиван.

-Нова Варош је стратешки опредељена ка развоју туризма. То није могуће без унапређења путне мреже, зато смо уз подршку државе кренули са реконструкцијом километар дугог пута ка туристичкој зони на Златару. Следеће године је у плану изградња кружног тока на Браношевцу, као и путног правца на регионалном путу ка Ивањици, и на потесу од Кокиног Брода до Јармовца у Прибоју. Обећана нам је и помоћ државе односно ресорног Министарства у реализацији пројекта реконструкције Карађорђеве улице, који кошта око 50.000.000 динара – нагласио је председник Васиљевић.
Министарка Зорана Михајловић отворила је Канцеларију за родну равноправност

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић је, у оквиру посете нововарошкој општини, обишла радове на путу ка Златару. Отворила је и Канцеларију за родну равноправност, смештену на четвртом спрату зграде СО Нова Варош, где ју је дочекала председница локалног Савета за РР Гордана Кхоитар. Отварање ове Канцеларије био је, иначе, иницијални повод да министарка Михајловић, шефица националног Координационог тела за родну равноправност, обиђе нововарошки крај.

(Опширније у следећем броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.