Јана Јелић, прегршт медаља на шампионатима знања

Узор вршњацима: Јана Јелић са директорком школе Бранком Ракоњац

Узор вршњацима: Јана Јелић са директорком школе Бранком Ракоњац

Јана Јелић (17), ученица другог разреда нововарошке Средње школе, апсолутна је рекордерка у златарском крају по броју освојених награда на овогодишњим такмичењима међународног и државног ранга. Са недавно завршених смотри знања из математике, српског и руског језика ова вредна и даровита гимназијалка вратила се окићена са укупно шест одличја, признања и похвала, чиме је надмашила домете својих вршњака у протеклих десетак и више година.

Јана је највећи успех постигла на седмој по реду Олимпијади из руског језика, која је у организацији компаније НИС и Змајеве гимназије одржана крајем маја у Новом Саду. Нововарошанка је освојила прво место у категорији преко 200 такмичара- ученика првог и другог разреда средње школе, док је у апсолутном пласману, у конкуренцији око 1.500 најбољих русиста из земље и региона, изборила сребрно одличје. Серија изваредних резултата из руског настављена је и ових дана када је Јана узела другу награду на Интернационалној олимпијади младих русиста из чак 50 земаља света.

Наша талентована млада суграђанка бриљирала је и на републичком такмичењу из математике, на којем је у изузетно јакој конкуренцији, освојила четврто место. Исти учинак имала је и на математичкој олимпијади, недавно одржаној у српској престоници. Пласман на државну смотру знања Јана је ове године изборила и из српског језика и књижевности, али у Тршићу ипак није одмерила снаге у знању са својим вршњацима због преклапања термина са другим смотрама знања на којима је учествовала.

-За успех је потребно доста залагања, одрицања, рада и одлична организација и планирање времена. Сваки труд се на крају исплати и то је највећа сатисфакција и мотив да тако наставим и у будућности. Волим природне науке, али ништа мање стране језике, чије је познавање највеће богатство за нас младе људе – поручује вредна Јана, која, иначе, одлично говори руски и енглески језик, а на добром је путу да ускоро одлично савлада немачки и турски.

Директорка нововарошке Средње школе Бранка Ракоњац истиче да је Јана понос школе и града.

–Прави је узор својим вршњацима јер има радне навике и дисциплину, а красе је и свестраност, амбиција и жеља за учењем и усавршавањем – оцењује директорка Ракоњац.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.