Фудбалери Златара изборили опстанак у зони

Задовољни учинком: ФК Златар (Фото: М. Мулагановић)

Задовољни учинком: ФК Златар (Фото: М. Мулагановић)

Фудбалери Златара изборили су опстанак у лиги. Протеклог викенда одиграно је последње коло, а Златар је и поред пораза заузео десето место на табели Зоне Западно-Моравске са 14 клубова. У нижи ранг сигурно испадају Драгачево и Орловац, док ће првопласирано Таково од идуће јесени играти у Српској лиги.

У 24 одиграна кола у протеклој сезони, Златар је забележио осам победа и 10 пораза, док је шест утакмица одиграо нерешено. Нововарошани су освојили 30 бодова и имају позитиван гол -скор 29:28.

-Задовољан сам пласманом, јер нам је као новајлијама циљ и био опстанак у зони. Имали смо тешку завршницу, за опстанак се борило пет, шест екипа, али се труд на крају исплатио- каже шеф стручног штаба Златара Мићо Илић који је екипу преузео на полусезони.

У последњем колу Златар је пред домаћом публиком поражен резултатом 1:2 од екипе Јединство-Путеви која се захваљујући бодовима на Браношевцу вероватно спасила испадања. Пораз је дошао након две сјајне партије против Слоге и Полимља. На гостовању у Бајиној Башти Златар је у претпоследњем колу надиграо Слогу резултатом 2:1, а коло пре тога и комшије из Пријепоља. Златар-Полимље 4:2.

-Последње коло играли смо растерећени брига од испадања. Због тога су шансу против Јединства добили играчи који су ове сезоне имали мању минутажу. Пружили су жилав отпор, задовољан сам приказаном игром, али не и резултатом- каже Илић.

Коначан распоред на табели Зоне Западно-Моравске је следећи: 1/ Таково 55; 2/ Будућност 45; 3/ Севојно 42; 4/ Слога (С) 35; 5/ Пријевор 33; 6/ Слога (ББ) 32; 7/ Полимље 32; 8/ Младост 31; 9/ Полет 31; 10/ Златар 30; 11/ Слобода 28; 12/ Јединство-Путеви 26; 13/ Орловац 22 и 14/ Драгачево 0 бодова.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.