Кошаркаши Златара боре се за опстанак у лиги!

Лане најбољи, ове на зачељу:  Једна од прошлогодишњих утакмица

Лане најбољи, ове на зачељу: Једна од прошлогодишњих утакмица

Кошаркаши Златара бориће се кроз плеј-аут за опстанак у Првој регионалној лиги Србији-Запад у којој су прошле сезоне били без премца. Игра се осам кола, а прво је у суботу 9. фебруара када Златар гостује Првој Петолетки у Трстенику. Из плеј-аут групе у нижи ранг селе четири екипе.

Плеј-аут група има осам екипа, а поред Златара, Црнокосе, Студента и Радничког из Групе Б, у њој ће играти и четири екипе из Групе А, Пожаревац, Параћин, Смедерево и Прва Петолетка. Прва регионална лига Запад ове сезоне први пут има две групе са укупно 16 клубова. Први део првенства завршен је прошлог викенда, а прве четири екипе из обе групе иду у плеј-оф где се боре за улазак у виши ранг, а последње четири у плеј-аут.

-Према пропозицијама, у плеј-аут групи играћемо само против екипа из Групе А. Тако нам у другом колу у госте долази Смедерево, па затим путујемо на мегдан Пожаревцу, док у четвртом колу пред домаћом публиком играмо против Параћина. Затим следи реванш - појашњава шеф стручног штаба Златара Данко Думић.

У плеј-аут групу екипе стартују са бодовима „обрачунатим“ на основу учинка из прве фазе такмичења. Први на табели тако је Пожаревац са 11 бодова, док је Златар на другом месту и има 10 бодова.Трећи је Студент из Бајине Баште, а четврта Црнокоса из Косјерића који имају по девет, а пето Смедерево са осам бодова, колико има и Параћин на шестом месту. Последње две екипе, Раднички из Ваљева и Прва Петолетка стартују са по седам бодова.

-Група је тешка, али очекујемо повољан исход. Само да прегрмимо ову сезону, а после ће, верујем, бити све лакше. Сви у клубу смо још увек у шоку након одлуке Кошаркашког савеза Србије да нас по казни остави у Првој регионалној лиги иако смо прошло првенство завршили као први у Групи Запад- каже Думић.

Након пораза и у последње две утакмице, Златар је прву фазу такмичења завршио пласманом на шесто место табеле у Групи Б. Нововарошани су имали мршав учинак, од 14 одиграних утакмица добили су свега четири, а за свег пола године прешли су пут од најбољих у лиги до екипе која се бори за опстанак.

-Директни кривац за то је Кошаркашки савез који нас је казнио зато што нисмо објективно могли да у року обезбедимо комплетну пријаву за такмичење у вишем рангу. Дуго нисмо знали у којој ћемо лиги играти што је био разлог да нас напусти већина првотимаца. Када је коначно саопштено да нећемо бити кажњени испадањем у Другу регионалну лигу већ да остајемо у досадашњем рангу, чиме је Кошаркашки савез признао своју грешку, већ је било касно да доведемо нове играче. Целу сезону играли смо без воље и мотива и због тога су нам и овакви резултати- каже Думић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.