"Златарска чорба" куваће се на Златарском језеру

На новој локацији: Са прошлогодишњег такмичења на Златару

На новој локацији: Са прошлогодишњег такмичења на Златару

Такмичење у припремању златарске чорбе, уместо на Златару, као до сада, овог лета биће одржано у Кокином Броду на обали Златарској језера, у непосредној близини Визиторског центра, саопштено је из Туристичке организације „Златар“ која је манифестацију установила пре две године како би обогатила програм “Златарфеста”. Организатори упутили јавни позив кандидатима за учешће на овој јединој кулинарској смотри у нашем крају, а пријављивање траје све до 25.јула. Такмичење је заказано за суботу 28.јула са почетком у 11 сати.

Пријаве за учешће примају се на рецепцији хотела „Панорама“, путем мејла hotelpanoramazlatar@gmail.com или телефонског броја 61-784.

-Одлуку о промени места одржавања манифестације донели смо у циљу њене значајније популаризације и омасовљења. Очекујемо да ће и дегустација специјалитета у овом термину и на овој локацији бити боље посећена јер се истог дана , такође у преподневним сатима, организује и већ традиционално сплаварење Златарским језером – истиче Бранко Пуцаревић, директор ТО”Златар” и управник хотела “Панорама”.

Такмичење траје три сата, а свим учесницима биће надокнађени трошкови куповине намирница потребних да би се справила укусна, златарска чорба. На овој занимљивој кулинарској смотри могу учествовати екипе или појединци, а били једни или други у обавези су да сами обезбеде посуде за припрему варива. Користећи своје рецепте и намирнице, забрањено је додавати готове чорбе и супе, а оцењивање јела стручни жири ће обавити искључиво у дисциплини припремања пријављене врсте чорбе. А она може бити направљена од различите врсте језерске рибе, телетине, гљива или осталог поврћа које су на дохват руке у златарском крају. Критеријуми за бодовање су укус, боја, густина, као и општи изглед јела.

За најталентованије куваре биће обезбеђена пригодна признања, а за најбољи котлић и новчана награда у износу од 5.000 динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.