Нова Варош ће на МОСИ имати такмичаре у девет спортова

Кошаркаши први стартују: Прошле године у Пљевљима (Фото: Љ. Вранић)

Кошаркаши први стартују: Прошле године у Пљевљима (Фото: Љ. Вранић)

У среду 4. јула у Прибоју почињу 55. Међуопштинске омладинске спортске игре МОСИ на којима ће се у 15 спортских дисциплина надметати више од 2.100 спортиста из 28 градова и општина са тромеђе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. На Играма које трају до недеље 8. јула Нова Варош ће имати такмичаре у девет спортова, а на највећу аматерску спортску манифестацију на простору Балкана из нашег града путује 110 спортиста.

МОСИ ће званично почети у среду у 16 сати, свечаним дефилеом учесника на Градском стадиону. По традицији, у оквиру свечаног отварања одиграће се фудбалска утакмица између града домаћина Прибоја и Пожеге, док су у полувремену тркачке дисциплине на 800 метара за жене и 1.500 метара за мушкарце.

Спортисти из Нове Вароши почињу са такмичењима у четвртак у 9 сати када кошаркаши играју против Чајетине. Иначе, поред осам мушких, Нова Варош ће на МОСИ у Прибоју имати и две женске екипе, у одбојци на песку и шаху.

Кошаркаши који су лане у Пљевљима освојили бронзу, и ове године су један од главних конкурената за медаљу. Такмичи се укупно 12 екипа, а Нова Варош је у групи са Бајином Баштом, Гусињем и Чајетином. Код фудбалера конкуренција је још већа. За медаљу ће се надметати 16 екипа, а Нова Варош као освајач сребра на прошлогодишњим МОСИ иде директно у осмину финала. Противник им је победник из меча Прибој - Пожега.

У конкуренцији рукометаша је осам екипа, а Нова Варош игра у групи са Бијелим Пољем, Новим Пазаром и Пријепољем. У малом фудбалу где се такмичи чак 19 екипа, највише на овогодишњим МОСИ, за пласман у другу круг такмичења борићемо се са Пожегом, Беранима и Пљевљима. У стоном-тенису у групи са нама су и Пожега, Рудо и Фоча, а у бич-волеју Соколац, Калиновик и Пожега.

шаху код жена такмиче се само четири екипе, па су изгледне шансе да освојимо медаљу, док је код мушкараца у конкуренцији десет екипа. И ове године имаћемо екипу у стрељаштву, док ће нас у атлетици представљати Немања Лојаничић и бацач копља Миленко Гордић- каже председник Спортског савеза Нове Вароши Љубивоје Вранић.

Нова Варош на овогодишњим МОСИ у Прибоју неће имати такмичаре у риболову, планинарству, бициклизму, каратеу и тенису.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.