Нововарошанка најбоља спортисткиња Пријепоља

Признањ из комшилука: Наташа Бучевац (фотоси: приватна архива)

Признањ из комшилука: Наташа Бучевац (фотоси: приватна архива)

Нововарошанка Наташа Бучевац, кошаркашица Милешевца, проглашена је за најбољу спортисткињу Пријепоље у прошлој години у избору Спортског савеза општине под чијом капом је двадесетак клубова. У интернет анкети добила је и највећи број гласова навијача, скоро дупло више од главних конкуренткиња.
       
Боје Милешевца који је члан Друге лиге Србије, Наташа брани од прошле сезоне. Екипа је тренутно четврта на табели и један је од најозбиљнијих кандидата за пласман у виши ранг.
       
-У свакој утакмици трудим се да дам свој максимум и просто изгарам на терену, што у Пријепољу очито знају да цене. Тудим се и да своје огромно играчко искуство поделим са млађим колекиницама из клуба. Жељне су напредовања и нових знања, па из утакмице у утакмицу играмо све боље- каже Наташа Бучевац.
       
Након успешне професионалне каријере Наташа се вратила у родну Нову Варош и Кошаркашки клуб Златар у коме је поникла као играч. Данас предаје физичко основцима, за шта се и школовала, у Златару као тренер ради са педесетак девојчица млађег узраста и игра активно за клуб из комшилука.
       
- Одлука да напустим професионалну каријеру није била ни мало лака, али су рад у школи и са младим кошаркашицама за мене једно ново и пријатно искуство. Нова Варош има доста талентованих и вредних девојчица и надам се да ће управо оне, када одрасту, формирати сениорску кошаркашку екипу коју град и Златар још увек на жалост немају- каже Наташа.
       
Признање за најбољу спортисткињу Пријепоља само је последње на дугом списку признања, медаља и титула које је Наташа освајала током богате каријере. Поникла је у Златару, играла за Плеј оф из Ужица, Раднички, Партизан, Војводину, Челик, Врбас, Радивој Кораћ и носила дрес румунског Брашова.
      
Чак четири пута била је део екипе која је освајала првенство државе, по једном национални куп и АБА лигу. Два злата и два сребра освојила је као играч и тренер на Универзијади, а са  баскет репрезентацијом (3 на 3) Србије играла је и на Евопском првенству.

Богата каријера: Наташа Бучевац

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.