Рукометаши Златара стартовали поразом

Златар у подмлађеном саставу

Златар у подмлађеном саставу

Рукометаши Златара стартовали су поразом у Групи Исток-Запад Супер Б лиге. У Новој Вароши их је у прошлу суботу надиграо Нови Пазар резултатом 26:21, а победа гостију ни у једном тренутку није долазила у питање.

Подмлађена екипа Златара у којој је чак пет дебитаната, није успела да парира гостима из Новог Пазара. Најефикаснији у редовима домаћих били су Дино Ајановић и Славиша Џекулић са по шест постигнутих голова, док је Борис Зечевић дао четири, а Никола Мијовић три гола.

Супер Б лига од ове сезоне има две групе. Супер Б лига-Исток-Запад у којој је Златар има 12 клубова, колико тимова броји и Супер Б лига- Север-Центар.

-Биће јако тешко изборити опстанак, али играчи ће дати свој максимум како су то и до сада радили. Свака друга прогноза је незахвална- каже нови председник клуба, првотимац Младен Бујишић.

А у новој управи клуба имају много разлога за бригу. Скупштина клуба на којој је било резова одржана је тек половином августа, због чега су две седмице касниле и припреме, а клуб је остао и без пет стандардних играча.

-Припреме које су тек почеле 23. августа одрађене су у Новој Вароши, а тренер Тансковић је дао све од себе да у овако кратком периоду што боље припреми екипу, која из разноразних разлога није одрадила ни један тренинг у пуном саставу- каже Бујишић.

На располагању Танасковићу је 18 играча, а у клубу су се ослонили на домаће снаге. Једини „странац“ у екипи је нови голман Гавриловић из Пријепоља, иначе нововарошки зет.

- Наш Миленко Јелић који је годинама бриљирао на голу прешао је у Врање, а отишли су и „странци“ Савић, Вуковић, Ристовић и Антић којима нисмо продужили уговор. Повређени су нам Бојановић и Ракоњац, што је додатни хендикеп, али смо у преговорима да нам се врати Никола Матовић који је протеклу сезону играо у Француској – каже Бујишић.

-Нећемо више бацати новац на довођење“странаца“, јер желимо да створимо јаку екипу од домаћих играча. Требаће нам времена, па очекујемо разумевање и подршку навијача. Има пуно квалитета у млађим селекцијама и приоритет у наредном периоду ће бити рад са њима –каже Бујишић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.