Отворена спортска балон хала на Златару!

Инвестиција вредна 30 милиона динара

Инвестиција вредна 30 милиона динара

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић јуче су свечано пустили у функцију новоизграђену вишенаменску спортску балон халу на Златару.

Изградња објекта у средишту туристичке зоне започела је још крајем 2015.године. Укупна вредност инвестиције, коју су заједнички финансирали ресорно министарство и општина, износи око 30 милиона динара. Балон хала се простире на површини од око 1.150 метара квадратних, има мултифункционални терен и погодна је за припреме рукометаша, одбојкаша, кошаркаша и фудбалера. Ових дана асфалтирана је и пруступна улица до хале, а како би пројекат комлетно био реализован потребно је урадити и водоводни систем, као и расвету у непосредној близини објекта.

-Министарство нам је путем јавног позива, а највише заслугом министра Љајића, помогло са преко 18.000.000 динара, док је локална самоуправа у дворану уложила око 12 милиона динара. Стављањем у функцију ове вишенаменске балон хале унапредили смо квалитет услуга и обогатили туристичку понуду посебно у циљној групи спортиста – казао је, председник општине Радосав Васиљевић.



За државу је значајна афирмација нововарошке општине и развој туризма на овим происторима тако да се финансијска подршка Владе и овог ресора може очекивати и у наредном периоду, најавио је министер РасимЉајић.

-Разматрамо могућност инвестирања у фудбалски терен на Златару, а добре су и идеје везане за изградњу и уређење пешачких и бициклистичких стаза. Боља инфраструктура би свакако требало да повећа туристички промет и број гостију и на остварењу тог циља држава и општина морају заједнички радити Савремени туриста тражи активан одмор и зато се лепеза туристичких садржаја на Златару мора проширити – истакао Љајић.

Потпредседник Владе Србије нагласио је да је лане била незадовољавајућа посета златарском крају , али и да охрабрује чињеница да је у првом кварталу ове године број туриста већи за око 30 одсто у односу на исти период прошле године. Реч је углавном о домаћим туристима са “плићим” џепом, ђачким ексурзијама и спотистима, који су у структури гостију заступљени са преко тридесетак посто.

–Слабије је и интересовање за ваучере што је један од показатеља да се овдашњи потенцијали морају ресетовати, а туристичка понуда обогатити – казао је Љајић.

Оно што у понуди највише недостаје су свакако смештајни капацитети, додао је председник Скупштине општине Никола Јелић. Зато ће се ускоро пред одборницима наћи измена регулационог плана туристичке зоне на Златару којим ће бити омогућена изградња нових хотела.

(Опширније у идућем броју “Варошких новина”)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.