У Чачку на техничке студије уписују 370 бруцоша!

Висока школа техничких струковних студија

Висока школа техничких струковних студија

(Закупљен простор)

Малу чачанску универзитетску четврт у једном од најлепших делова града употпуњује и Висока школа техничких струковних студија. На свега неколико десетина метара студентима је на располагању све што им је потребно за разноврснији живот, ресторан, дом, спортски садржаји...

Трогодишња Висока школа техничких струковних студија уписаће наредне школске године 370 студената на пет основних студијских програма. Добра вест за будуће бруцоше који ће сами морати да сносе трошкове студија је да цена школарине није промењена већ неколико година и износи 70 хиљада динара. Могуће је плаћање у више месечних рата.

Пријава кандидата за упис на основне студије је од 19. до 23. јуна, од 9 до 15 часова. Наредне седмице биће организована и припремна настава из математике и теста знања. Полагање пробног пријемног испита је 23. јуна у 12 часова.

Математику или тест знања полагаће сви кандидати на званичном пријемном испиту 29. јуна, такође у 12 часова. Упис нових бруцоша је од 4. до 6. јула. Кандидати плаћају и накнаду за полагање пријемног, четири хиљаде динара.

- Потрудили смо се да науку доведемо у Чачак и да најновија техничка сазнања буду доступна и нашим студентима. Осим теоретске наставе, током школовања омогућена им је и пракса, у компанији "Слобода" и приватним предузећима. Увек саветујемо нашим студентима да покажу максимум и да буду најбољи, или међу најбољима. Успех на студијама и практичној настави им је најбоља препрука за запослење. Имамо више примера добре праксе, не само у Чачку и околини, него и у земљама Европске уније. Студентима Високе школе техничких струковних студија доступни су и програми размене. Склопили смо међународни споразум са сродним школама у Грацу и Сплиту, а у преговорима смо и са колегама из Марибора. Болоњски концепт школовања, који смо и ми одавно усвојили, омогућава нашим студентима размену и у остале земље Европске уније - наводи професор др Драган Брајовић, директор Високе школе техничких струковних студија Чачак.

Осим у Чачку, ВШТСС има и акредитовано одељење у Лазаревцу.


Неопходна документација за упис

- Пријава на конкурс (образац се добија у Школи).
- Копија сведочанстава свих разреда средње школе.
- Копија дипломе средње школе.
- Копија извода из матичне књиге рођених. Копије докумената не морају бити оверене, а неопходно је и доставити оригинале на увид.


Студијски програми

1. Електротехника и рачунарство
2. Информационе технологије
3. Машинство и инжењерска информатика
4. Графичка техника
5. Производни и еколошки менаџмент

Висока школа техничких струковних студија Чачак
032 - 302-790, 032 - 302-755,032 - 302-782
Е-маил: office@vstss.com
Интернет адреса: www.visokaskolacacak.edu.rs

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.