На Меморијалу упецали девет шарана

Пецало десетак екипа (фотографије: Александар Бубања)

Пецало десетак екипа (фотографије: Александар Бубања)

Мајстори шаранског риболова ове године на такмичењу у Шиповику нису имали пуно среће. На Меморијалу „Раде Поповић-Пекар“ упецали су свега девет шарана, а четири дана се такмичило десетак екипа у организацији Удружења „Златарски шаран“.

На Шаранијади која је од 8. до.11. јуна одржана на Увачком језеру, пецале су шаранџије из готово свих делова Србије, а највише риболовачке среће имала је екипа „Милка“ која је и лане била победник. Чинили су је Обреновчанке Љиљана Радошевић и Снежана Лукић и Марко Обућина из Нове Вароши.

„Милка“ је ове године имала укупно 13,1 килограм рибе, што је чак три пута мање него прошле.

- Упецали смо два шарана, а тежи је имао 8,5 килограма. Оба смо извукли последњу ноћ такмичења. Први је ударио пола сата после поноћи, а други око 1.30 – каже Марко Обућина, запослен у „Резервату Увац“.



Друго место припало је екипи „Пекара Боки“ из Нове Вароши у којој су били локални риболовци Бојан Поповић, Ивица Пауновић и Игор Шуњеварић. И они су упецали два шарана, укупне тежине 6,8 килограма, као и трећепласирана екипа „357“ из Чачка. Међутим, судијска вага је показала да улов гостију са Мораве има 400 грама мање, што је било за бронзану медаљу.



Судећи према улову, ово је једна од лошијих Златарских шаранијада, за разлику од прошле која је била рекордна. Лане је 18 екипа упецало чак 36 шарана, укупне тежине 156,6 килограма.

- Риба је почечал да ради тек задњу вече, па је у ноћи између суботе и недеље упецано чак шест од укупно девет комада. Због временских неприлика каснили су мрест и вегетација, што је било пресудно за лоше такмичарске резултате- каже Срђан Вјетровић, председник Удружења Златарски шаран“.



У пратећем делу програма одржана су још два такмичења, а у оба је прво место освојио Зоран Василијевић из Севојна. Такмичење је било у у најпрецизнијем и најдужем забачају.

И током деветог по реду Меморијалног карп купа „Раде Поповић Пекар“ шаранџије су боравиле под шаторима, а Удружењу „Златарски шаран“ у организацији су помогли Општина Нова Варош и Туристичко-спортски центра „Златар“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.