Отворен конкурс за Програм стручне праксе у државним институција

Конкурс је отворен до 15. априла а пракса траје десет месеци

Конкурс је отворен до 15. априла а пракса траје десет месеци

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије и Мисија ОЕБС у Србији расписали су конкурс за пријем кандидата у Програм стручне праксе у државним институцијама. Конкурс је отворен до 15. априла, а стручна пракс почиње у мају и траје десет месеци.

Могу да конкуришу млади који су недавно дипломирали на универзитету, а заинтересовани су за функционисање државне управе и имају пребивалиште у Бујановцу, Медвеђи, Новом Пазару, Новој Вароши, Прешеву, Прибоју, Пријепољу, Рашки, Сјеници и Тутину. Учесници ће бити одабрани кроз процес селекције који укључује разматрање пријаве, онлајн интервју и писани тест.

Програм се корганизује пету годину заредом. А у његовој реализацији у предходном периоду учествовали су: Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Народна скупштина Републике Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Агенција за спречавање корупције, Канцеларија за јавне набавке и Повереник за заштиту равноправности. Од ове године у Програму ће учествовати и Министарство за европске интеграције, Министарство туризма и омладине, као и Национална академија за јавну управу.

Учесници Програма биће укључени у свакодневни рад институција, уз подршку ментора током обављања праксе. Учесници ће осмислити и малу пројектну активност, која ће бити спроведена у сарадњи са институцијама домаћинима и Мисијом ОЕБС-а у Србији.

Програм подржава боље разумевање рада државних институција, инклузију и веће учешће младих жена и мушкараца из мањинских, и мање развијених заједница из јужне и југозападне Србије у јавној управи Србије. Текући циклус спроводи се уз подршку Владе Норвешке, Републике Турске и Савезне Републике Немачке, саопштило је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.