Златар промовисан на Калемегдану

Наступао и КУД Дома културе

Наступао и КУД Дома културе

На популарној београдској манифестацији „Манифест на Калемегдану“, међу 60 општина-излагача запажену презентацију имала је Нова Варош. Овдашњи туристички посленици и представници локалне самоуправе искористили су прилику да бројним посетиоцима сајма на отвореном на најбољи могући начин презентују обједињену туристичку понуду златарског краја, са акцентом на садржаје током лета, посебно последње седмице јула када ће бити одржан „Златарфест“.

Атрактивни меандри Увца, језерски “бисери”, здраво еколошко окружење, културно-историјске знаменитости , гастрономски специјалитети , као и традиционална гостуљубивост главни су адути нововарошког краја , подсетили су у бројним контактима са посетиоцима сајма и новинарима председник општине Радосав Васиљевић и директорка ТЦС “Златар” Роса Јаковљевић. Они су са Калемгана послали позив свима да посете Златар и Нову Варош, нарочито у периоду од 27. до 30.јула када ће у нашој варошици и околини бити уприличени бројни туристички, културни и привредни садржаји и манифестације, попут “Сиријаде”, “Златарске регате”,”Златних руку Златара”, “Сабора певања из вика”, а светковину ће обележити и наступи познатих естрадних уметника.



-Ми смо општина која много улаже у туризам, јер ту видимо велику развојну шансу. Имамо огромне природне потенцијале, здраву храну, чист ваздух, резерват Увац као заштићено природно добро, пристојне смештајне капацитете, љубазне домаћине. Локална самоуправа паралелно са улагањима у област туризма, чини огромне напоре да унапреди привредни амбијент и привуче инвеститоре са циљем отварања нових радних места – нагласио је председник Васиљевић у изјавама бројним медијским кућама. Он се нада да ће се у што скорије време створити услови да се бивша Специјална болница на Златару поново пусти у функцију, а не да се некадашња узданица у развоју туризма урушава и зараста у коров.

Да се Нова Варош на трећем по реду “Манифесту” представи у најбољем светлу побринули су се у овдашњем Туристичко-спортском центру. Директорка установе Роса Јаковљевић каже да, захваљујући улагањима општине у област туризма и “агресивнијој” промоцији на оваквим и сличним сајамским манифестацијама у земљи и ван ње, златарски крај постаје све препознатљивији на туристичкој мапи дестинација за посетити.

-На пољу промоције имамо и подршку Министарства туризма, које ће и ове године издвојити значајан део средстава за промотивне активности ТСЦ”Златар”. Урадићемо рекламни материјал, највећим делом проспекте, брошуре, лифлете, а у плану је и израда краћег документарца у којем ће бити сублимирана туристичка понуда нововарошког краја. У плану је и постављање билборда, обележавање насеља и туристичких локалитета, као и наставак интезивне промоције на сајамским манифестацијама – најављује директорка Јаковљевић.

На Калемегдану су, иначе, у оквиру нововарошке делегације, наступили и играчи Фолклорног ансамбла КУД-а Дома културе “Јован Томић”. Они су, поводом четири деценије од оснивања културно-уметничког друштва “Инекс-напредак”, а у организацији Завичајног удружења Нововарошана у Београду, 27.маја у чукаричком културном центру , одржали целовечерњи концерт народних игара и песама.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.