Децембарски попуст за упис у Библиотеку "Јован Томић"

За најмлађе бесплатно

За најмлађе бесплатно

Из Библиотеке „Јован Томић“ у Новој Вароши позивају суграђане и суграђанке да искористе традиционални децембарски попуст и да се по 50 одсто нижим ценама учлане у локалну књижевну ризницу, која располаже богатим фондом од око 49.000 књига.

Годишња чланарина са попустом за ученике и студенте од 1. децембра износи 200 динара, за пензионере 250, запослене 350, док ће Нововарошани за породични упис (најмање три члана) морати да издвоје 450 динара. Снижена је и цена чланарине за такозвани колективни упис (јавна и приватна предузећа и фирме) која сада износи 200 динара по члану. Чланарине без попуста, у зависности од категорије, крећу се иначе од 400 до 900 динара.

Незапослени, предшколци, првачићи, добровољни даваоци крви, корисници социјалне помоћи, Вуковци, струденти и ученици добитници општинских признања, сарадници Библиотеке и учесници рецитаторске смотре „Песниче народа мог“ и ове године могу искористити своје право на бесплатно позајмљивање књига, напомињу у овој установи.

-Ова акција је само једна у низу наших покушаја да се популаризује читање и Нововарошани и Нововарошанке мотивишу да више свог слободног времена проводе у дружењу са књигом – истиче Милана Јелић, директорка матичне Библиотеке.

Она за „Варошке године“ додаје да је почетком почетком 2023. цена годишње чланарине незнатно подигнута, а да годинама пре тога ценовник није коригован.

Библиотека „Јован Томић“ је, иначе, током прошле и ове године успела да повећа број својих чланова. Тренутно их је више од 600, који су у протеклих десетак месеци прочитали близу осам и по хиљада књига разноликог књижевног

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.