Помоћ пољопривредницима у набавци пластеника

Уговор Општине Нова Варош и Фондације

Уговор Општине Нова Варош и Фондације

Општина Нова Варош и Фондација „Ана и Владе Дивац“ потписали су данас уговор о сарадњи на пројекту „Дивац – пољопривредни фондови“, који подразумева субвенционисање пољопривредних произвођача у набавци пластеника. Укупна вредност пројекта је 3.000.000 динара, а за бесповратна средства власници регистрованих пољопривредних газдинастава моћи ће да конкуришу на јавном позиву који ће бити расписан на пролеће наредне године.

Уговор су потписали председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић и координорка Фондације „Ана и Владе Дивац“ Бојана Вујичић. Учешће општине у овом пројекту је два, а Фондације "Дивац" милион динара.

Власници газдинстава ће моћи да рачунају на 70 одсто средстава од укупне вредности инвестиције, а предност приликом доделе субвенција имаће мали пољопривредни произвођачи, жене, вишечлане породице, материјано угроженија пољопривредна домаћинства, као и почетници у пластеничкој производњи.

-Ово је још један од начина којима помажемо домаћим пољопривредницима да започну или унапреде пластеничку производњу, веома значајну за нововарошку општину, као и да их додатно стимулишемо да остану на селу и обезбеде бољу будућност за себе и своје породице – истакао је председник Васиљевић након потписивања уговора.

Бојана Вујичић из Фондације „Ана и Владе Дивац“ позвала је пољопривреднике и пољопривреднице са подручја општине Нова Варош да се пријаве на предстојећи конкурс и искористе могућност да путем субвенција започну аграрни бизнис у повртарској производњи или повећају њен обим и продуктивност.

-За 15 година колико се Фондација бави улагањима у ресор аграра, подршку је добило више од 1.200 пољопривредних домаћинстава у Србији. Субвенционисана је набавка пољопривредне опреме, механизације, квалитетних грла стоке, пластеника, а укупни донаторски фонд премашио је цифру од 25.000.000 долара – казала је Вујичић.



 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.