Шах: Кадеткиње треће у Централној Србији

Успех: Тијана Зечевић и Данијела Пешић

Успех: Тијана Зечевић и Данијела Пешић

Шахисткиње Златара освојиле су треће место у Кадетској лиги Централне Србије, док су шахисти били седми.

Завршни турнир Кадетске лиге одигран је у Крагујевцу, а победник и у мушкој и у женској конкуренцији је екипа ДШК Основац из Ниша. Код кадеткиња се играло пет кола по Бергеровом систему, док је у конкуренцији кадета одиграно шест кола по Швајцарском систему.

Бронзану медаљу за женску кадетску екипу Златара избориле су Тијана Зечевић и Данијела Пешић. За кадете Златара у Крагујевцу су играли Тарик Салихбеговић, Керим и Кенан Туркмановић, Александар Каплановић и Ермин Кадрић.

-Кадеткиње су имале одличну прилику да освоје сребрну медаљу, али су несрећно изгубиле против Палилуле из Крагујевца, у мечу у коме им је био довољан и реми. Од кадета се очекују бољи резултати наредних година- каже тренер Лидија Вучковић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.