Нововарошани поздравили своје спортисте, победнике МОСИ

Нова Варош имала 150 такмичара - синоћ на градском тргу

Нова Варош имала 150 такмичара - синоћ на градском тргу

Спортисти из Нове Вароши, свеукупни победници 57. МОСИ, представили су се синоћ својим суграђанима на градском тргу уочи концерта фрулаша Дарка Прелића у оквиру „Златар феста“. Након тога примио их је председник општине Радосав Васиљевић, који је у њихову част приредио коктел у дискотеци „Круг“.

На 57. МОСИ које су од 20. до 24. јула одржане у Новој Вароши, учествовало је око 2.200 спортиста из 31 града и општине са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, који су се надметали у 15 дисциплина.

На овим Играма Нова Варош је имала 150 спортсиста. У колективним спортовима били су без премца, јер готово да није било спорта у коме нису освојили медаљу. А било их је укупно 12. Од тога чак седам златних - мушкарци у фудбалу, рукомету, малом фудбалу, кошарци и каратеу (кате екипно), а девојке у кошарци и одбојци на песку. Планинари у мушкој и женској конкуренцији, стонотенисери у мушкој и каратисткиње (кате екипно) донели су нам сребро, а стонотенисреке бронзану медаљу.

Било је медаља и у појединачној конкуренцији. Млађана Тара Лечић атлетичарка Партизана, освојила је две сребрне медаље за Нову Варош где су јој корени, а четири медаље освојили су каратисти. Тара Лечић била је друга у трци на 800 и 400 метара. Код каратиста, злато у својим категоријама освојили су Ђорђе Пауновић и Михајло Арсовић, сребро Крстина Јовановић и бронзу Ана Мандић.

На 57. МОСИ Нова Варош је имала представнике у свим спортовима, укупно 21 екипу , од чега 13 мушких и осам женских. Шахисти су били четврти, одбојкашице  пете, док је мушка екипа у спортском риболову освојила шесто место. У бициклизму, тенису и стрељаштву Нова Варош је били при зачељу, али су такмичари у овом дисциплинама и поред лошијег резултата донели значајне бодове свом граду за свеукупни пласман.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.