Почињу 57. МОСИ, учествују спортисти из 31 града и општине

Нова Варош ће имати најбројнију екипу

Нова Варош ће имати најбројнију екипу

Свечаним дефилеом свих учесника на Градском стадиону на Браношевцу , у среду 20. јула у 16 сати, у Новој Вароши ће званично почети 57. МОСИ. Током пет дана Игара овде ће се у 15 спортских дисциплина надметати око 2.000 младих из 31 града и општине са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

У среду, првог дана манифестације, на пограму су два спортска догађаја.

-Фудалска утакмица између Нове Вароши и Пријепоља почиње у 18 сати, док су на полувремену, у 18.45, на програму две атлетске трке, на 800 метара за жене и 1.500 метара за мушкарце. Свечано затварање игара је у недељу 24. јула, такође на Градском стадиону када се игра и финале у фудбалу- кажу у Организационом одбору.

Нова Варош ће као домаћин имати најбројнију спортску екипу, а по броју спортиста не заостају пуно ни Прибој, Сјеница, Пљевља, Нови Пазар и Пожега. Поред њих такмичиће се и млади из Андријевице, Ариља, Бајине Баште, Берана, Бијелог Поља, Вишеграда, Гусиња, Горажда, Жабљака, Зубиног Потока, Ивањице, Калиновика, Колашина, Косијерића, Лучана, Мојковца, Новог Горажда, Праче, Петњице, Плава, Плужина, Пријепоља, Рогатице, Рожаја, Рудог, Севојна, Соколца, Сребрнице, Тутина, Ужица, Фоче, Чајетине и Чајнича. У мушкој и женској конкуренцији они ће се надметати у атлетици, кошарци, рукомету, стрељаштву, шаху, стоном тенису, планинарству, фудбалу, малом фудбалу, одбојци, одбојци на песку, спортском риболову, бициклизму, тенису и каратеу.

Такмичења су на спорстким борилиштима широм града - на фудбалским теренима на Браношевцу и Златару, на теренима за мале спортове у Насељу, на Зебиновцу и Шанцу, као и код Основне школе „Живко Љујић“ и хотела „Панорама“.

- Рукомет се игра у спортској дворани, док је такмичење у спортском риболову у суботу на острву код бране на Златарском језеру. Такмичење у стоном тенису је у фискултурној сали Основне школе, а у планинарству на висовима Златар изнад града, а шаху у хотелу „Панорама“. Тамичари у бициклизму ће кренути са Трга војводе Петра Бојовића, где им је и циљ, а возиће 17 километар дугу стазу преко Вионика, Тикве, Вучије, Дебелог брда и Коцеља. Турнир у каратеу је у балон хали на Златару,а такмичење у стрељаштву у стрељани која је у просторијама бивше „Обућаре“- каже Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош и председник Скупштине 57. МОСИ.

У суботу 23. јула су и Пара МОСИ, на којима ће се особе са инвалидитетом такмичити у стрељаштву, шаху, пикаду, спортском риболову и атлетици (кугла и трка на 100 метара).

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.