Одбојка: Пионирке изнеле сениорско првенство

На три фронта: Сениорска екипа Златара

На три фронта: Сениорска екипа Златара

Звршено је првенство у Регионалној одбојкашкој лиги Златиборског и Моравичког округа, а екипи Златара припало је девето место на табели са 12 клубова. У управи клуба кажу да се није ни могло више јер су терет првенства за сениорке на својим плећима изнеле одбојкашице из кадетске и пионирске поставе.

У 20 одиграних кола Златар је забележио свега шест победа, уз укупно 22 добијена и 49 изгубљених сетова.

-Ипак смо задовољни постигнутим у протеклој сезони. Треба имати у виду да у сениорској екипи нисмо имали ни једну сениорку, играчицу старију од 19 година, па смо поред две јуниорке морали да ангажујемо кадеткиње и пионирке. Пред почетак последње сезоне из Нове Вароши је отишло чак 10 сениорки због наставка школовања, а две су промениле клуб, па смо морали да подмладимо екипу. У сличној ситуацији бићемо и јесенас јер је одлазак већ најавило осам девојчица, а тек смо се уиграли – каже Моника Мандић, оперативни тренер Одбојкашког клуба Златар.



Одлазак играча је, како кажу у Златару, највећи проблем са којим се клуб суочава. Због сличног проблема Сјенице је зимус напустила првенство, а иступање из лиге најавило је још неколико екипа које долазе из малих средина попут наше.

У Златару, међутим, истичу да се о овој опцији и не размишља, јер иступање из сениорске лиге носи несагледиве последице.

-Због тренда да девојчице мењају средину већ после завршене основне школе, у великом смо пороблему. Наш клуб има свега стотинак чланова рачунајући и школу одбојке и сви се активно такмиче, а поједине девојчица су ове сезоне одиграле више од 40 утакмица за пионирску, кадетску и сениорску селекцију, што је велики напор за њих- каже Моника Мандић.

Сезону су завршиле и млађе селекције Златара.

-Пионирке су пете у лиги са девет клубова, док су кадеткиње на последњем 12. месту. Девојке су преморене, пошто је већина њих у исто време морала да игра у три лиге. И поред тога све вредно тренирају, а одговорност и залагање су на завидном нивоу – каже Моника Мандић.

Поред Моника Мандић као тренер млађих категорија ради и професор Слободан Јојевић који је завршио мастер студије.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.