"Стара Рашка" донирала још милион динара

Помоћ институцијам и појединцима: са трибине у Дому културе

Помоћ институцијам и појединцима: са трибине у Дому културе

Хуманитарна организација „Стара Рашка“ из Београда доделила је установама и појединцима из Нове Вароши хуманитарну помоћ чија је укупна вредност око милион динара. Донација им је уручена на хуманитарној Трибини „Хуманост нема нацију“ која је синоћ одржана у Дому културе.

Захваљујући подршци бројних донатора, рачунарску опрему добио је Дом здравља, а рачунар, штампач и књиге за школску библиотеку Основна школа «Кнезови Рашковићи» из Божетића. Вртићу „Паша и Наташа“ уручена је донација у играчкама, слаткишима, обући и одећи за децу, а део ове гардеробе добиће и најугроженији малишани са евиденције Центра за социјални рад. Деца покојног Милојка Пауновића, који је недавно трагично страдао у саобраћајној несрећи добила су играчке и 30.000 динара у новцу, док су са по 10.000 динара награђени одликаши слабијег материјалног стања из ОШ „Момир Пуцаревић“ у Акмачићима, Стефан Пушичић, Наташа Ђенадић,Тијана Богдановић и Наташа Oстојић.

-За 17 година рада наша Хуманитарна организација је помогла Нововарошане са укупно пола милиона евра, а помагаћемо и даље. «Стара Рашка» има преко 3.700 чланова и више од 200 донатора, своје испоставе у свих шест општина овог дела Србије, као и филијале у Канади, Шведској и Немачкој, захваљујући којима смо до сада прикупили и поделили више од 2,5 милиона евра кроз разне видове хуманитарне помоћи- рекао је извршни директор „Старе Рашке“ Војин Вучићевић.



„Стара Рашка“ из Београда пружа све већу и разноврснију хуманитарну, социјалну и другу помоћ угроженом становништву Рашке области, која се у последње три године реализује и путем хуманитарних Трибина.

- Наставићемо и даље успешну сарадњу са Хуманитарном организацијом која несебично помаже становништво Рашке области, не гледајући ко је које вере , нације и политичке припадности. Доброчинство је дар од бога и привилегија малобројних- поздравио је госте председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.