Семинар Развојног центра за младе

Тродневна обука за 24 полазника: Хотел

Тродневна обука за 24 полазника: Хотел "Панорама"

Развојни центар за младе из Београда организоваће од 26. до 29. априла на Златару обуку за 24 полазника програма “Инструмент грађанског питања – моје право да знам“. Ово је, иначе, прва активност у оквиру истоименог пројекта.

Програм се у Србији реализује у периоду од марта до јуна ове године, уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе. Фокусиран је на повезивање младих људи са локалним институцијама, указујући им детаљно како систем функционише, а све са идејом тога да и они постану активни појединци у друштву.

На скупу на Златару, акценат је стављен на рад локалних скупштина, као највиших представничких тела на локалном нивоу. Одабрани млади људи ће током пројекта учити о изборном процесу, успостављању и одржавању контакта са изабраним представницима, могућностима утицаја на институције како би у већој мери одговориле на потребе и приоритете грађана. Са учесницима семинара ће, поред бројних стручњака у овој области, разговарати и председник нововарошког парламента Никола Јелић, који ће пренети своја искуства из рада СО Нова Варош са младима.

-Идеја пројекта је да оснажи 24 студента друштвено-хуманистичких наука, како би у будућности наставили да делују у свом окружењу и подижу свест вршњака о томе шта је заправо "voxpopuli". Стога ће након уводног семинара уследити посете локалним скупштинама, вршњачке радионице у местима из којих полазници долазе, као и заједичка посета Народној скупштини Републике Србије- истичу у Развојном центру за младе, наглашавајући да је један од кључних циљева програма допринос стварању нових генерација одговорних младих, који користе активно своја људска, грађанска и изборна права и део су свих процеса, од локалног до националног нивоа.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.