Црквено-народна литија прошла кроз Нову Варош

Благосслов Божји на град и све његове житеље

Благосслов Божји на град и све његове житеље

Свечана литија прошла је јуче на Тројице градским улицама, а у молитвеном ходу учествовао је велики број грађана, највише деце.

Црквено-народну литију која је организована поводом славе Храма Свете Тројице и Нове Вароши, предводио је епископ милешевски Атанасије. Након молбена Пресветој Богориодици, литија је прошла Улицом Светог Саве до Дома културе, па Улицом Солунских ратника и Карађорђевом поред зграде Општинске управе, и затим низ Вигњеве назад до црквене порте. По повратку, епископ Атанасије је у храму освештао кољиво и славки колач, који су ове године припремили свештеници из Црквене општине Нова Варош, домаћини славе.

Црквено-народном литијом која је у Новој Вароши обновљен пре скоро деценију и по, призива се благослов Божји на град и све његове житеље, без обзира на верску и националну припадност. Јуче је са литије упућена и подршка „свима који страдају у Црној Гори, на Кососву и Метохији и у целом свету“, као и за „заустављање сваког зла и болести“.

Еписком Атанасије освештао славски колач

Свечано на градским улицама

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.