На Тројице, у недељу, литија у Новој Вароши

Литија креће након молебана који је у 17 сати

Литија креће након молебана који је у 17 сати

Поводом славе Храма Свете Тројице и Нове Вароши у недељу 20. jуна, на Тројице, градским улицама проћи ће црквено-народна литија којом се призива благослов Божји на град и све његове житеље, без обзира на верску и националну припадност.

Тим поводом Српска православна црква, епархија Милешевска и Црквена општина Нова Варош упутили су позив свим грађанима да узму учешће у овом древном обичају. Окупљање је у 16.30 сати испред храма Свете Тројице, док је у 17 сати молебан за, како се каже у позиву, здравље и захвалност Богу ради победе над минулом епидемијом. Након молeбaна креће литија, са које ће бити упућена подршка „свима који страдају у Црној Гори, на Кососву и Метохији и у целом свету“, као и за „заустављање сваког зла и болести“. Литија коју ће предводити епископ милешевски Атанасије и челници локалне самоуправе проћи ће Улицом Светог Саве до Дома културе, па Улицом Солунских ратника и Карађорђевом поред зграде Општинске управе, и затим низ Вигњеве назад до црквене порте.

Тројице, храмовну славу прославиће и манастир Дубница у Божетићима. Управа храма позвала је верни народ да узме молитвено учешће у овој прослави која ће трајати два дана. У недељу 20. јуна, након свете литургије која почиње у 9 сати биће освећен славски колач. Литургију која у понедељак на други дан Тројица почиње у 9 сати, служиће епископ милешевски Атанасије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.