Почиње скијање на Златару, ски пас 1.300 динара

Надају се доброј посети - прошле године на скијалишту

Надају се доброј посети - прошле године на скијалишту

Коначно почиње ски сезона на Златару, али ће и ове зиме радити само ски-лифт типа „сидро“ у горњем делу стазе. Данас првог дана, скијање је бесплатно за све, док је од сутра цена дневног ски паса за одрасле 1.300, а за децу 1.000 динара.

Скијалиште „Златар“ радиће сваког дана, у времену од 10 до 16 часова.

-Временски услови нам иду на руку, па је на стази око пола метра утабаног вештачког и природног снега, и скијалиште је потпуно спремно за сезону. На жалост цена ски паса је за стотинак динара већа него прошле зиме. Поскупела је струја, па смо као велики потрошач били принуђени да и ми подигнемо цене. Нa жалост није било договора са општином, па ће ски пас морати да плаћају и деца из Нове Вароши што прошле године није био случај - каже Војко Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“ које је закупац скијалишта.

Према његовима речима, ни ове зиме неће радити жичара четвросед, која полази скоро из самог центра града.

-Зељиште у доњем делу стазе изнад магистрале за море у власништу је приватника који траже накаду за њено коришћење. На Општини је да се као власник скијалишта договори како би се решио овај проблем- каже Пурић.

Како би се испоштовале епидемиолошке мере забог вируса короне, сви смучари ће током боравка на стази морати да носе заштитну маску.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.