Победа кошаркаша, рукометаша и фудбалера Златара

Златар надиграо Врање (Фото: Љ. Вранић)

Златар надиграо Врање (Фото: Љ. Вранић)

Успешан викенд за спортске клубове из Нове Вароши. Након лошег првенственог старта кошаркаши и рукометаши Златара забележи су прве победе, а славили су и фудбалери. Сва три клуба играла су на домаћем терену, али без присуства публике због епидемије короне.

Кошаркаши су у другом колу Групе Б Прве српске лиге- Запад, надиграли Црнокосу резултатом 95:59 ( по четвртинама 31:13; 26:11; 18:20 и 21:15). Домаћи кошаркаши су играли сјајно против гостију из Косјерића који су пружили жилав отпор. Тренер Марко Лаковић дао је шансу свим играчима, па су значајну минутажу имали и најмлађи чланови екипе (кадети и јуниори) Секулић, Ноговић, Туркмановић и Стојић. Најбољи стрелац у редовима Златара био је Торбица са 29 поена.

И рукометаши Златара забележили су прву победу ове јесени. У другом колу Супер Б лиге-Исток-Запад, они су савладали Врање, 30 : 26 (13:15). Праву игру рукометаши Златара показали су у другом полувремену.За играча утакмице проглашен је голман домаћих Дадо Јозовић.


Славили су и фудбалери који су протеклог викенда уписали и четврту победу у досадашњем делу првенства. Они су на Браношевцу савладали Црнокосу резултатом 4:2 (1:1). Након доброг почетка гостију и вођства 1:0 и 2:1, играчи Златара су се консолидовали и добром игром заслужено победили. Голове за Златар постигли су Јовановић, Гордић и Чкоњевић који се два пута уписао у листу стрелаца. Након 10 одиграних кола, Златар заузима девето место на табели Западнео-Моравске зоне са 16 клубова.

Идућег викенда, коршаркаши Златара у гостима играју против Прибоја, а рукометаши путују у Блаце на мегдан Јастребцу. Фудбалери Златара гостују Пријевору.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.