Три новооболела. Од данас обавезне маске и на отвореном

У Новој Вароши 87 заражених од почетка епидемије

У Новој Вароши 87 заражених од почетка епидемије

У Новој Вароши регистрована су три нова случаја заразе корона вирусом, чиме се број оболелих од почетка епидемије попео на укупно 87.

Како је синоћ (четвртак) саопштио Завод за јавно здравље Ужице, на подручју Златиборског округа потврђенo је 13 нових случајева позитивних на вирус COVID-19, и то : Ужице – 5, Нова Варош – 3, Пожега – 3, Пријепоље - 1 и Сјеница – 1. На жалост, од последица инфекције овим вирусом преминула је још једна особа. Реч је о особи женског пола из Прибоја, и она је укупно 39. жртва короне у овом делу Србије.

Од почетка епидемије до данас у Златиборском округу је укупно потврђено 1026 случајева инфекције вирусом COVID-19. Највише заражених је у Ужицу, 424. У Сјеници је корона вирусом инфицирано 109 особа, у Пожеги 106, Новој Вароши 87, Чајетини 85, Прибоју 61, Пријепољу 53, Бајиној Башти 49, Ариљу 42 и Косјерићу 10.

Од данас, петак 17. јула, обавезно је ношење маски на отвореном простору када није могуће обезбедити физичку дистанцу од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних сталишта, а ова мера се односи на територију целе земље.

Одлуком Kризног штаба за спречавање ширења вируса корона, уведена је и мера забране окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од 10 људи, и она важи за територији целе Србије, без обзира да ли је у одређеној општини или граду проглашена ванредна ситуација или не. Како је прецизирано, за време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

Влада Србије је још једном апеловала на све грађане да поштују све донете мере ради очувања здравља.

-Уколико би сви грађани при сваком изласку из куће константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер на такав начин спречавамо епидемиолошки ризичне контакте и спречавамо ширење корона вируса. Уверени смо да ћемо заједно са свим својим грађанима, уз највећу могућу дисциплину и одговорност, из битке против корона вируса изаћи као победници - стоји у саопштењу Владе.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.