На Златару 25. и 26. јуна - Млади у туризму

Чести гости у нововарошком крају (Фото: Србија за младе)

Чести гости у нововарошком крају (Фото: Србија за младе)

На Златару ће 25. и 26. јуна (четвртак и петак) бити одржано низ предања и радионица у оквиру пројекта “Млади у туристичкој индустрији" који Удружење „Србија за младе“ реализује уз финансијску подршку Европске уније. Тренинзи су у термину од 17 до 20 часова у хотелу "Панорама", учешће је бесплатно, а обезбеђени су радни материјали, храна и освежење. Сви заинтересовани за учешће могу се пријавити попуњавањем упитника на линку испод текста или на сајту www.srbijazamlade.rs.

Из Удружења „Србија за младе“ позивају младе из Нове Вароши да се пријаве у што већем броју. Осим у Новој Вароши, пројекат “Млади у туристичкој индустрији" реализује се у још осам општина и градова у Србији: Неготин, Бајина Башта, Рашка, Савски венац (Београд), Ниш, Сомбор, Чачак и Бач.

-У оквиру пројекта биће организована и летња пракса у хотелима и ресторанима, а сви заинтересовани могу да се пријаве након завршетка тренинга- кажу у Удружењу „Србија за младе“.

Два најважнија дела пројекта су инфо дани и тренинзи о предузетништву и могућностима за предузетништво у сектору туризма. На овим тренинзима своја искуства, знања и вештине младима ће пренети експерти и успешни предузетници у туризму: Владимир Ђумић (Јуст го), Бојан Зечевић (Економски факултет), Горан Петковић (Економски факултет), Снежана Штетић (УТВС), Јован Коцмановић (Перистерон), Вељко Ковачевич (Предузетник), Дарко Гавриловић (Директор туристичке агенције "Талас травел").

Активности се спроводе у сарадњи са факултетима, Националном службом за запошљавање, локалним општина, локалним центрима за социјални рад и канцеларијама за младе.

-Наша мисија је обезбеђивање предуслова за запошљавање и самозапошљавање младих у сектору туризма. Подизање свести послодаваца у туристичкој индустрији о запошљавању припадника угрожених група, како би се смањио ниво незапослености. Циљ је младима пружити шансу да у својој земљи науче све што им је потребно за успешно покретање и вођење одрживог пројекта из области туризма. Након реализације пројекта желимо да на тржишту Србије послује најмање 10 нових предузећа и да њихово пословање буде одрживо у будућности- кажу у Удружењу „Србија за младе“.

Пријаве за тренинг на линку: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKQDAQxmMLGXMrS6NR9l2RkKj-mzucPnm7chopwND5e9bgcA/viewform

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.