У Златиборском округу и пети случај инфекције короном

Пожега, Ужице, Сјеница и Чајетина

Пожега, Ужице, Сјеница и Чајетина

На територији Златиборског округа потврђен је и пети случај инфекције корона вирусом, а реч је о особи са пребивалиштем у Пожеги, саопштио је данас Завод за јавно здравље у Ужицу.

Предходних дана, зараза је потврђена код две особе из Ужица, као и код једног мештанина Сјенице и Чајетине. Надлежни апелују на грађане да се придржавају свих препорука и мера, као што су одржавање личне хигијене, смањење контаката и поштовање кућне изолације.

На срећу, у Новој Вароши нема заражених.

-На подручју Златиборског округа тренутно се налази 850 особа у превентивној кућној изолацији, од чега је њих десет са пребивалиштем у општини Нова Варош. Ради се о особама које су у претходном периоду дошле из иностранства у Србију- каже за „Варошке новине“ Катарина Ристовић из Завода за јавно здравље Ужице.

Број заражених у Србији из дана у дан расте. У протекла 24 сата је регистрован 71 нови случај, па се број заражених попео на 528, а највећа жаришта су градови Београд, Ваљево и Ниш. До сада је умрло шест особа.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.